top of page
  • Hege E. H. Mohn og Stine Kristinsdatter

Tur til Skeikampen

Updated: Oct 12, 2023

6.-7. september var vi på topptur til Skeikampen. Turen var arrangert i samarbeid med Kulturnettverket, og fra Sagatun Brukerstyrt Senter var vi mange deltakere. Vi reiste fra Sagatun på onsdag til Thon Hotell Skeikampen. Alle måtte ha på seg turklær og pakket tursekk før vi reiste, for da vi kom frem var det ut på tur. Det var tre ulike turer som ble arrangert slik at flest mulig kunne delta ut fra sitt ferdighetsnivå. Første turen var på 3 km, andre turen var 5 km og den lengste turen skulle være 8,5 km.


Jeanette, Hege og Stine fra Post it-gruppen vurderte lenge om vi skulle ta den mellomste eller den lengste turen. Vi endte opp med å velge den lengste turen og vi så frem til å se utsikten helt på toppen. Det var en helt fantastisk tur opp til toppen, med variert terreng, og det var ikke så bratt opp som det så ut som først. På toppen var det en fin steinhytte, og helt nydelig utsikt. Det blåste ganske så friskt, så noen av oss ble litt kalde.


På vei ned igjen, skulle det vise seg at turen ble lenger enn vi først hadde trodd. Så turen vi trodde skulle være ca. 8 km, ble 13 km. Det ble den mellomste og lengste turen til sammen det gitt. Likevel var det en veldig mestringsfølelse, at vi klarte å gjennomføre det! Litt stive og støle ble vi jo, men det er ikke så rart.


Noen på den mellomste turen hadde et mindre hyggelig møte med kuer og kalver, som for noen satte preg på turens opplevelser. Etter denne opplevelsen anbefaler vi alle å være forsiktig på turer der det går beitedyr.


Etter turen var det klart for å sjekke inn på hotellet. Det var klart for å ta en varm dusj og litt avslapping var det duket for middag. Vi fikk spist av en deilig buffé. En quiz ble arrangert for dem som hadde lyst til det. En stund etter middagen var det duket for kveldens underholdning med på Borghildz Vasselinorkester, og en ny sang av Mone Evensen. Kvelden endte for de fleste etter konserten da mange oss var slitne etter en lang dag med mye frisk luft.


Dagen etterpå var det var vi delt opp i grupper og vi skulle gjøre ulike aktiviteter på poster. Aktivitetene var å kaste støvel, kims lek, hoppe paradis, setter sammen tre-biter til en frikant og kaste hestesko. Dette var morsomme aktiviteter som mange av oss ikke har gjort siden vi gikk på skolen. Vinnerne av lekene fikk premier, og det ble trukket et tilfeldig lag som også fikk premier. Det ble også utdelt diverse premier til alle.


Siste vi gjorde før vi kjørte var å spise en veldig god lunsj på hotellet.


Noen tilbakemeldinger fra brukere på turen:


- En begivenhetsrik tur. Hyggelig samvær og god mat. Min første debutanttur over fjellet. Alle kom trygt ned igjen. Meget fornøyd. Frister til gjentakelse.


- Alt i alt ser jeg på denne turen som lærerik, morsom og sosial, men det blir nok aldri noen selfier med kuer for min del.


- Kjempefin tur. God mat og nye venner. Quiz tok helt av. Det var en opplevelse med Vazelina opptreden fra Sagatun. Mange opplevelser fra dag til dag. Glad jeg ble med.


Tusen takk for en helt fantastisk tur!


Tekst: Stine Kristinsdatter

Bilder: Hege E. H. Mohn


Les mer om oss på Sagatun.no


33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page