top of page
  • Hege E. H. Mohn og Stine Kristinsdatter

Recoveryverksted med Musikkverksted

Gjennom året arrangeres det flere Recoveryverksteder med ulike tematikker. Her får vi et innblikk i teoretiske forståelser av recovery og vi får høre andre fortelle om hvordan de har jobbet i sin recoveryprosess. De ulike aktivitetene på Sagatun Brukerstyrt Senter holder også hvert sitt recoveryverksted. Denne gangen var det Musikkverkstedet som arrangerte. Tema for dagen var «Hvordan kan musikk være et meningsfullt og helsefremmende verktøy i dagliglivet».Åpningen av dagen ble gjort av medlemmer i SagaRockers som spilte sangen The sound of silence. Hver gang SagaRockers spiller musikk er det gåsehudfaktor på alle i rommet. Denne gangen intet unntak. Det er noe helt spesielt med å oppleve musikk live. Å oppleve samspillet mellom musikerne og lidenskapen for musikken som skapes sammen.


Mariann ønsket alle sammen velkommen og ga oss noen kloke ord. Hun forteller om at det er flott å se både nye og gamle medlemmer som deltar sammen. Vi trenger alltid nye impulser for å utvikle oss, samtidig som vi har trygge rammer rundt. Det er fint å skape noe sammen og gi hverandre påfyll. Videre forteller Mariann at vi trenger alle sammen noe som gir oss mening i livet. Det er ulike ting som gir den meningen, og for noen er det musikk.


Musikkterapeut Jon tar oss videre til teoridelen for dagen. Han forteller om at musikk er ferskvare. Musikken utvikler seg hele tiden og spiller inn som en aktuell del av samfunnet. Musikkterapi er ressursorientert som kan hjelpe den enkelte med å åpne opp for handlingsalternativer. Det å bruke musikk i sin egen recoveryprosess kan være med å få fokuset over på noe du kan få til, at du kan spille musikk og synge.


Videre får vi oppleve helt fantastisk musikk av SagaRockers, etterfulgt av at medlemmer bandet forteller om egenerfaringen med å bruke musikk i sin hverdag og recoveryprosess.


På Sagatun Brukerstyrt Senter har vi flere musikkaktiviteter der brukere kan delta. Vi har Musikkverksted der vi spiller instrumenter og synger i bandet SagaRockers. Vi har lyttegruppe der vi sammen lytter til musikk og snakker sammen. Vi har godt- og blandetkor hvor alle kan være med å synge med den stemmen du har. Samt individuelle avtaler med undervisning i et instrument.Tusen takk til alle som deltok på dette Recoveryverksted. Det var en veldig lærerik dag!


Neste Recoveryverksted er i morgen 06. mars og tema er Mening og mestring på Storhamarstuene.


Vil du bli bedre kjent med musikkterapeut Jon kan du lese mer om han her:
Les mer om oss på Sagatun.no


Bilder og video: Hege E. Mohn

Tekst: Stine Kristinsdatter


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page