top of page
  • Kreativt Verksted

Recoveryverksted 1. februar 2023.

Updated: Sep 21, 2023

Vi i post-it gruppen var heldige å få være med på recoveryverksted med tema musikk, den 1 februar. Dette handlet om hva musikk gjør med oss. Denne gangen var vi på gamle Hamar Teater.


Dette er mine tanker etter recoveryverkstedet: Kan musikk virkelig være med på å gjøre oss bedre og hjelpe bedringsprosessen? Jeg tror ja, musikk forsterker jo følelsene våre og kan vekke de på en måte som ingenting annet gjør. Musikk kan gjøre oss glade, triste, sinte, energiske, trøstende osv. Dette tror jeg de fleste kjenner seg igjen i. Og alle reagerer forskjellig på samme låt. Det er interessant. Du kan jo ta en liten tenkepause og tenke på hva musikk gjør med deg. For meg gjør musikk mye. Jeg hører på musikk nesten hele tiden, men jeg passer på at musikken ikke forsterker vonde tanker, for musikken kan få deg til å også bli i mørke tanker. Det er viktig å huske på å bruke musikken riktig. Er du trist og lei? Sett heller på egnet musikk som får deg glad og hjelper deg til å komme ut av et dårlig mønster. Det er gjort forskning på hvordan kroppen reagerer på musikk, og det er bevist at musikk hjelper på bedringsprosesser.


Dagen på recoveryverkstedet ble lagt opp med fakta og forskning, nydelige musikkinnslag, brukererfaring, lunsj, og walk'n talk med spørsmål som vi diskuterte samtidig som vi gikk tur. Etter turen hadde vi gruppearbeid.

Tekst og video laget av Hege E. H. Mohn


For å lese mer om Sagatun Recovery gå inn på sagatun.no
10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page