top of page
  • Stine Kristinsdatter

Politisk debatt om psykisk helse i Hamar Teater


Torsdag 26. oktober var det duket for politisk debatt om psykisk helse i Hamar teater. Sagatun Recovery arrangerte dette i samarbeid med Mental Helse Innlandet Hamar-Løten. Tema for kvelden var at politikerne skulle debattere hvordan de skal prioritere psykisk helse og rus fremover i kommunen, og hvilken plass frivillig og ideell sektor har i det totale tjenestetilbudet.


Arrangementet er satt i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse der tema i år er "Vi trenger å høre til" - #Lagplass. Sagatun Recovery er en slik plass for veldig mange, og derfor tar Sagatun ansvar for å skape engasjement og debatt om tema. Ensomhet er et stort tema innenfor psykisk helse og er en av samfunnet største folkehelseproblem. Vi mennesker trenger alle å oppleve at det er bruk for oss, og derfor er det viktig med lavterskeltilbud for dem som trenger det.


Før debatten fikk vi en introduksjon av LPP, Sagatun Recovery, CRUX og Mental Helse. Dette er alle viktige stemmer i debatten om psykisk helse, og alle la frem møteplasser som et viktig tema før debatten. Det er meget viktig at vi har et ettervern etter gjennomført behandling, slik at mennesker kan bygge opp igjen nettverk, ha en meningsfull aktivitet å holde på med og noen som tror på deg.


Under ser du bilde av leder for Mental Helse Innlandet Trond Martinsen, fra CRUX var virksomhetsleder Jon Arne Frøyland og Dag Frode Jensen, og til slutt panelet for den politiske debatten fra Hamar Kommunestyre. Fra venstre Kirsti Hougen fra Rødt, Liv Jerven fra By og bygdelista, Ole Midtlund fra SV og Erling Behrens fra Ap. Leder av debatten var Adrian Lorentsson, som vi kjenner fra Mental Helse Ungdom.


Gjennom kvelden fikk vi minikonsert av Sagarockers der Christina, Jeanette og Dan kunne gi oss sterke budskap gjennom musikk.

Takk for en fin kveld med masse engasjement om psykisk helse og rus. Takk til alle som stilte opp og representerte ulike organisasjoner og partier. Vi ser spent på hvordan politikerne vil følge opp arbeidet videre.


17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page