top of page
  • Kreativt Verksted

Hva er CHIME-modellen?

Updated: Sep 21, 2023


Vi jobber etter CHIME-modellen i recoveryprosessen, og her skal vi forklare litt om de ulike bokstavene. Vi har laget egne bilder også, som vi bruker i forklaringen.
C= Connectedness, altså tilhørighet som vi bruker. Dette kan vi forklare med å skape sterke, gode og trygge relasjoner på en positiv måte. Bli en del av ett felleskap som ser deg for den du er, og ikke bare fokuserer på dine utfordringer og plager. Du får til mye mer enn du tror, med de riktige personene rundt deg.
H= Hope/Håp. Ha et håp for forandring og få tro på egen recoveryprosess, samtidig bli motivert til forandring. Kanskje du går med noen drømmer som det er på tide å få fullført? Med riktig støtte og relasjoner er alt mulig. Det er du som må ha troen på at det er mulig.
I= Identity/Identitet. Hvem er du? Er du usikker, da finner du ut nye ting om deg selv, og kanskje du endrer deg også underveis igjennom egen recoveryprosess. Du vil finne nye veier, og du vil også se at du er bra nok!

M=Meaning/Mening. Få et meningsfylt liv. Ja, vi kan ha utfordringer, men vi kan leve et meningsfylt liv likevel. Hva gir deg mening i livet? Det er selvsagt forskjellig fra person til person.


E=Empowerment. Rett og slett å ha eller å få kontroll over eget liv. Fokusere på styrker og ta ansvar for eget liv. Du må ha kontroll på eget liv, før du får hjulpet andre.Kommunikasjon har vi også med, selv om den ikke står i modellen, men den er med innenfor alle bokstavene. Kommunikasjon er viktig for å få til alt dette, og få den hjelpen man trenger. Det er også viktig i forhold til at andre skal forstå deg bedre, og videre kan hjelpe deg med råd og veiledning.


Tekst og bilder laget av Kristin Høines-Nybakken og Hege E. H. Mohn


For å lese mer om Sagatun Recovery gå inn på sagatun.no

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page