top of page
  • Kristin Høines-Nybakken og Stine Kristinsdatter

Håp - Recoveryverksted

Updated: Oct 20, 2023


Bare tynne nåler Det er så tynt, lyset. Og det er så lite av det. Mørket er stort. Det er bare tynne nåler, lyset i en endeløs natt. Og det har så lange veier å gå gjennom så ødslige rom. Så la oss være varsomme med det Verne om det. Så det kommer igjen i morgen. Får vi tro. (Rolf Jacobsen, 1975)


Jeg var så heldig at jeg fikk delta på mitt første Recoveryverksted, og wow, for en opplevelse! Tema for denne gang var håp. Dagen startet med servering av kaffe, te og frukt. Helt perfekt for meg som er tidsoptimist og har hoppet over frokosten. Det var godt å komme inn og se spente mennesker som var klare for dagen.


Verkstedet åpnet med at Kårhild fortalte om dagens plan og Recoveryverkstedets historie. Det var i alt 40 gjester til stede, representert fra Sagatun Brukerstyrt Senter, Hamar kommune og Fredheim.

Musikkverkstedet fra Sagatun åpnet med å spille låten «Beautiful scars». Sangen var utrolig sterk om barndom og livet. Jeg hadde gåsehud på hele kroppen fra første tone.


Dagens første gjest, Professor Emeritus Jan Kåre Hummelvoll, er en Sagatun-venn og har hatt et nært samarbeid med Sagatun Brukerstyrt Senter. Det er etter hans ide at Recoveryverksted ble til i 2016. Han ga oss ulike teoretiske perspektiver på håp. Det er mange som har sagt mye klokt om håp, og det var fint å få noen knagger å henge ting på.


Etter en liten kaffepause, var det igjen duket for musikalsk innslag fra Musikkverksted. Enda en nydelig låt med gåsehudfaktor. Neste på planen var Rune Lundquist som fortalte om sin historie, om hvor viktig håp har vært for hans recoveryprosess. Det var veldig sterkt å lytte til at han fortalte sin historie. Samtidig å se hvor støtt han står der han er i dag. Det er så fantastisk at det er mulig å ha hatt det så vanskelig, og i dag sto han her foran alle oss, så stødig i seg selv og forteller. Jeg er så takknemlig for at han er villig til å dele. Som Rune så fint sa det; «Lytt til dem som har gått turen før, ikke bare dem som har lest om den».

Å lytte til hans historie, ga meg håp!


Jeg vil anbefale alle som har mulighet til å delta på Recoveryverkstedene som arrangeres. Jeg angret ikke ett sekund, og jeg er så takknemlig for at jeg fikk oppleve dette. Vi sees neste gang!
Tekst skrevet av Stine Kristinsdatter.

Video filmet av Kristin Høines-Nybakken.


For å lese mer om Sagatun Recovery gå inn på sagatun.no


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page