top of page
  • Stine Kristinsdatter

En samtale med elevene fra Stange videregående skole

Updated: Jan 30


Bilde: Driftsleder Kim Nybakken poserer sammen med elevene og læreren fra Stange Videregående Skole.


I flere år har Sagatun hatt en drøm om å bygge en paviljong som skal brukes som en utestue gjennom hele året. Drømmen har sakte, men sikkert blitt til virkelighet. 25.11.22. fikk Sagatun en gave fra Hamar Håndverkerforening med en sjekk på 245.000,- Håndverkerforeningen hadde også laget en avtale med Stange Videregående skole om at bygget skulle settes opp av elevene på Bygg og anlegg. Vi var også så heldige at vi fikk 100.000,- i gavemidler fra Lions. I Januar 2023 begynte prosjektet med første spadetak i bakken. Desember 2023 tok vi en prat med elevene og læreren som har jobbet med prosjektet.


Til lunsjpausen hadde vi stekt pizza og servert brus etter elevenes eget ønske. Vi satte oss ned sammen med dem mens de spiste for å ha en samtale med dem. Vi spurte dem om hva de synes om Sagatun Recovery etter å ha jobbet på prosjektet en stund. De forteller oss at de synes Sagatun er et fint sted og at det er veldig hyggelig folk her. De synes at aktivitetstilbudet er et viktig og godt tilbud.

Videre spurte vi dem om hvordan det synes det har vært å delta i prosjektet med å bygge paviljongen. Flere forteller at det har vært veldig lærerikt å kunne bygge noe fra fundament til et ferdig produkt. En forteller om at det for han vært lærdom i gjøre noe godt for det lokale miljøet i Hamar og at det har føltes meningsgivende å kunne bidra til lokalsamfunnet. Læreren forteller at skolen er veldig fornøyd med å ha et slikt prosjekt for elevene, og at tilbudet har vært veldig populært. Mange av elevene har ønsket å være med på prosjektet fra start til slutt. Vi spør elevene og de kan bekrefte at det har vært fint å jobbe med det. Videre forteller læreren at dette er et optimalt prosjekt fordi det blir å bygge en enebolig, men i en mindre skala.


Vi spør hvilke erfaringer elevene tar med seg videre. Flere forteller at det har vært flere morsomme ting som har skjedd, og de forteller om blant annet noen som har fått en planke i hodet. Videre forteller de at det har vært veldig lærerikt og at de har funnet ut om dette er yrkesvalget de ønsker å satse på. Noen har funnet ut at yrkesvalget er helt rett, mens andre ønsker å andre yrkesretninger. Noen har bestemt seg for å ta påbygg til generell studiekompetanse for å studere videre. En har et ønske om å bli barneskolelærer, og en forteller om å ta seg et friår.


Til slutt takket vi elevene og læreren for arbeidet dem har gjort her. Vi fortalte at dem at vi er veldig fornøyde med arbeidet dem har gjort og at det har vært veldig fint og hyggelig å ha dem her. Det har vært fint at noen av brukerne har kunne fått lov til å være litt med på prosjektet. Elevene, læreren og vi er alle enige om at prosjektet ikke kunne gått bedre!


Takk for samtalen!


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page