top of page
  • Hege E. H. Mohn og Stine Kristinsdatter

Årsmøte i Brukerstyret

I dag har vi i Post it-gruppa tatt turen til årsmøte i Brukerstyret, der vi fikk høre om arbeidet som er blitt gjennomført i året som har gått, og vi fikk være med på valg av nytt Brukerstyret. Kl. 12:30 var det duket for årsmøte nede i kafeen på Sagatun Brukerstyrt Senter og vi stilte spente opp.

Bildetekst: Medlemmer av det gamle og nye Brukerstyret sammen. Fra venstre: Kristine, Kristian, Astrid Beate, Siw Anita, Fred Rune og Evy Kristin.


Tidligere leder av Brukerstyret Evy Kristin åpnet årsmøtet og ønsket alle velkommen. Videre var det valg av møteleder, tellekorps og to til å underskrive protokoll.  Alle som var stemmeberettiget skulle skrive seg opp på en liste, slik at tellekorpset hadde oversikt over riktig antall stemmer som kunne stemme ved valg av nytt Brukerstyret. For å være en godkjent stemme til valget er det kun brukere av senteret som har mulighet til å stemme. I dag var det godt oppmøte og det ble 22 stemmeberettigede som skrev seg opp på listen.


Videre i møte leste Evy Kristin årsberetningen for Brukerstyret, der de forteller om arbeidet de har gjort i løpet av året som har gått. Brukerstyret har i 2023 bestått av fem medlemmer. Evy Kristin som leder. Kristian som nestleder. Siw Anita, Fred Rune og Jeanette som styremedlemmer. Brukerstyret har ansvaret for planleggingen og utviklingen av virksomheten på Sagatun. Videre forteller Evy Kristin oss om at Brukerstyret har planlagt og arrangert fjorårets sommerferietur til Ålesund. De har arrangert 25 søndags- og fridagsåpent. Brukerstyret har arrangert ulike aktiviteter som bowling, jul- og påskeverksted og sommeravslutning. De har også i samarbeid med brukerne holdt senteret åpent hele sommeren. Evy avslutter med å oppfordre alle brukere til å engasjere seg i aktivitetene på huset, bidra med sine synspunkter og delta på Fellesmøter på mandager.


Videre i møtet presenterer Mariann en oversikt over Brukerstyrets økonomi for året som har vært. Brukerstyret har god økonomi, som blant annet har bidratt med å senke egenandelen til aktiviteter som blir arrangert. Mest penger ble det brukt på sommerferieturen der 20 brukere fikk være med på en fantastisk tur til Ålesund.


Så var det duket for valg av nytt Brukerstyret for 2024. Dette året var det kun en kandidat som hadde blitt foreslått som leder, og med applaus ble Siw Anita valgt inn som leder av Brukerstyret. Videre var det fem kandidater som ønsket seg plass i styret, men det var kun fire plasser tilgjengelig. Her måtte det stemmes og 22 stemmeberettigede deltok i valget. Vi fikk utdelt et ark hvor vi skulle stemme over de ulike kandidatene, og deretter fikk tellekorpset i oppgave om å telle opp stemmene. Vi fikk vite at valget var veldig jevnt, men et flertall ble valgt.


Valget ble avgjort og Brukerstyret for 2024 består av; leder Siw Anita, og styremedlemmene Kristine, Tore Herman, Astrid Beate og Evy Kristin. Gratulerer så mye!


Bildetekst: Medlemmer av det nye Brukerstyret. Fra venstre: Siw Anita, Kristine, Astrid Beate og Evy Kristin. (Tore Herman ble også valgt).


Mariann takket det forrige Brukerstyret for arbeidet som er gjort med fine ord og hver sin blomst. Deretter var det duket for vaffelservering.

 

Vi i Post it-gruppa tok oss en liten prat med den nye Brukerstyre-lederen Siw Anita, og spurte henne om hvordan det føles å bli valgt til leder.

Hun forteller: « Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som jeg ikke har gjort før. Jeg tror dette blir veldig bra! Jeg går inn i styret med et åpent sinn og tar oppgavene slik dem kommer. Det blir veldig spennende. Jeg synes det er fint at det er brukere i styret som både er helt nye og brukere som har erfaring med å sitte i styret. Det er en trygghet for meg!».


Det var veldig morsomt å få lov til å være med på årsmøte og få et innblikk i Brukerstyrets viktige arbeid for senteret og oss brukere. Vi ønsker det nye Brukerstyret masse lykke til med arbeidet fremover og vi gleder oss til aktiviteter som blir arrangert i 2024!


Les mer om oss på Sagatun.no


Bilde og bilderedigering: Hege E. H. Mohn

Tekst: Stine Kristinsdatter


189 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page